Bezoek ons
Kleindorp 15, Merselo

 

Maak een afspraak
06 34029938

 

Stuur een bericht
info@he-tu.nl

 

Onze openingstijden
Ma - Vr: 09:00 - 17:00

 
He Tu of Gele Map
 

Toelichting

Onze werkwijze is een combinatie van oude wijsheden uit de Chinese Geneeskunde en filosofie en moderne inzichten in het functioneren van de mens.

Het is de vitale energie die deze oude inzichten en de moderne benadering verbindt. In de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG of TCM) draait alles letterlijk en figuurlijk om het evenwicht van de energie (Qi). Volgens de Chinese geneeskunde is een mens gezond als Yin en Yang in evenwicht zijn en de Qi regelmatig en ongehinderd door het lichaam stroomt.

Een deel van de Qi wordt met de geboorte meegegeven, de zogenaamde Voor-Hemelse Qi. Het resterende gedeelte, de Na-Hemelse Qi varieert in kwaliteit en kwantiteit en is afhankelijk van opname uit voedsel en lucht en verbruik door het lichaam. Een van de grote klachten van de deze tijd, Burn-out, is hiermee eenvoudig te verklaren.

De Energie is letterlijk nodig voor alles wat een mens kan of doet: bewegen, voeden, praten, denken, welzijn etc. Hiermee kan ook de werking van de spiertest verklaard worden. Ook betekent dit dat niet alleen lichamelijke klachten hiermee begrepen kunnen worden maar ook geestelijke problemen.

Dit kun je ook weer terug vinden in oude filosofische werken als de Tao Te Tjing waarin de klachten verbonden worden met uiteindelijk het vinden van het ware geluk voor de mens.